Zákazníci si také dokoupili
Specifikace produktu
Hmotnost | 0,045 kg |
---|
Více o produktu
Složení – čokoláda/višeň: Datlová pasta, arašídová mouka, strouhaný kokos, odtučněné kakao, chia semínka (šalvěj hispánská), inulin (vláknina z čekanky), přírodní aroma, přírodní rostlinný extrakt, citran sodný, kyselina L-askorbová.
Výživové hodnoty v | 100 g | 45 g | *RVH % |
Energie | 1791 kJ (428 kcal) | 806 kJ (193 kcal) | 9,65 % |
Tuky | 18,5 g | 8,3 g | 11,85 % |
z toho nasycené mastné kyseliny | 6 g | 2,7 g | 13,5 % |
Sacharidy | 49,3 g | 22,2 g | 8,5 % |
z toho cukry | 41,3 g | 18,6 g | 20,7 % |
Vláknina | 12,6 g | 5,67 g | ** |
Bílkoviny | 9,85 g | 4,43 g | 8,86 % |
Sůl | 0 mg | 0 mg | 0 % |
Referenční příjem průměrného dospělého (8400 kJ/2000 kcal)
*RVH – referenční výživová hodnota
**RVH – není stanovena
Použití a dávkování: Vhodné k přímé konzumaci.
Upozornění: Není určeno pro děti do 3 let.
Alergen: Arašídy.
Skladování: Uchovávejte mimo přímé sluneční záření, v suchu a při teplotě do 20 °C. Skladování v chladu a temnu prodlužuje trvanlivost výrobku.
No doping – výrobek neobsahuje žádnou látku ze seznamu zakázaných látek Světového antidopingového kodexu. Výrobek neobsahuje konzervační látky, syntetická barviva ani geneticky modifikované suroviny.
Výrobce: STILL MASS s.r.o., Lieskovská cesta 468, 96221, Lieskovec, Slovensko.
Staráme se o vás!
Jak vybrat tu správnou tyčinku pro děti?
Je to jednoduché: obsah přírodních složek na prvním místě.
Ve složení nejsou obsaženy: cukr, palmový tuk, alkohol, syntetické konzervační látky.
Poměr tuků, sacharidů a bílkovin v optimálním poměru a navíc vysoký obsah vlákniny. Výborná chuť, stravitelnost a obsah živin.
Při konzumaci dvou tyčinek denně přijmete cca 11 g vlákniny, což jsou vynikající čísla. To u běžných sladkostí nenajdete.
A to obsahuje naše novinka:
Happy Junior bar chococherry
Datlová pasta: Datle jsou bohaté na draslík, vitamíny A, E, K, B1, B2, B3, B5, B9, měď, železo a hořčík. Datle jsou výborným zdrojem draslíku důležitého pro udržení rovnováhy elektrolytů v buňkách a přenos nervových vzruchů. Sušené plody navíc obsahují železo, které napomáhá přenosu kyslíku v krvi. Datle jsou jedinečným a rychlým zdrojem energie pro lidský organismus.
Arašídová mouka: Arašídy jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, zdravé tuky a další důležité živiny. Arašídy mají nízký podíl sacharidů a také nízký glykemický index (GI). Obsahují železo, vápník, draslík, sodík, hořčík, měď, selen, zinek, fosfor, mangan, omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, kyselinu listovou, kyselinu pantothenovou a vitamíny skupiny B a E.
Strouhaný kokos obsahuje minerály: železo, vápník, fosfor, hořčík, draslík, měď, mangan, zinek, sodík, omega-6 kyseliny, vitamíny: C, B, kyselinu listovou a kyselinu pantothenovou. Konzumace kokosu je vhodná při lámavosti vlasů, odvápnění kostí a nehtů, osteoporóze. Také při bolestech pohybového aparátu způsobených přetížením nebo zvýšeným svalovým napětím. Chia: semínka jsou bezlepková, bohatá na bílkoviny a prospěšné antioxidanty. Obsahují také esenciální omega-3 mastné kyseliny a jsou vynikajícím zdrojem základních minerálů, jako je železo, fosfor, mangan, vápník, sodík a draslík. Tyto minerály jsou důležitými prvky pro tvorbu mnoha enzymů a hormonů.
Chia semínka obsahují vitamíny A, B1, B2, B3, B9, B12, které hrají významnou roli ve vývoji těla, metabolismu, kardiovaskulární a nervové činnosti. Obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu. Chia mají vysoký obsah vápníku, který je potřebný pro normální vývoj a fungování pohybového aparátu u dětí a sportovců. Po konzumaci chia zůstává organismus déle hydratovaný a sacharidy se uvolňují postupně, což prodlužuje výkon.
Inulin je dietní rozpustná vláknina složená z oligo- a polysacharidů z fruktózových jednotek spojených vazbami β-(2,1). Téměř každý fruktózový řetězec je zakončen glukózovou jednotkou. Je mírně enzymaticky hydrolyzován, aby se zvýšila jeho rozpustnost. Používá se v mnoha potravinářských výrobcích pro spotřebitele zdravé výživy. Umožňuje zlepšit nutriční profil potravin přidáním vlákniny, nahrazením cukrů, snížením kalorické hodnoty a glykemického indexu. Inulin se nestráví v tenkém střevě, proto nezvyšuje hladinu glukózy a inzulínu v krvi. Má příjemnou chuť, zlepšuje aroma potravin, například jogurtů, a má sladivost cca 30 % oproti sacharóze. Proto jej můžete použít jako náhradu cukru nebo glukózového sirupu. Je vhodný i pro diabetiky.
Kakao obsahuje široké spektrum minerálů, vitamínů a antioxidantů. Je především primárním zdrojem hořčíku a organické síry v přírodě, přičemž právě hořčík je považován za jeden z nejvíce nedostatkových minerálů v současné stravě. Je bohaté na antioxidanty, obsahuje přibližně 10 % flavonoidních antioxidantů.