Zákazníci si také dokoupili
Specifikace produktu
Hmotnost | 0,045 kg |
---|
Více o produktu
Složení příchuť citron: Datlová pasta, arašídová mouka, strouhaný kokos, chia semínka (šalvěj hispánská), inulin (vláknina z čekanky), přírodní aroma, přírodní rostlinný extrakt, citran sodný, kys. L-askorbová.
Výživové hodnoty výrobku ve 100 g a ve 45 g:
Výživové hodnoty | 100 g | 45 g | *RVH % |
Energie | 1878 kJ (449,5 kcal) | 845 kJ (202 kcal) | 10,1 % |
Tuky | 21,2 g | 9,54 g | 13,6 % |
Z toho nasycené mastné kyseliny | 8,5 g | 3,82 g | 19,1 % |
Sacharidy | 49,7 g | 22,36 g | 8,6 % |
Z toho cukry | 41,6 g | 18,7 g | 20,8 % |
Vláknina | 11,55 g | 5,2 g | ** |
Bílkoviny | 9,2 g | 4,14 g | 8,28 % |
Sůl | 0 mg | 0 mg | 0 % |
Referenční příjem průměrného dospělého (8400 kJ/2000 kcal)
*RVH – referenční výživová hodnota
**RVH – není stanovena
Použití a dávkování: Vhodné k přímé konzumaci.
Upozornění: Není určeno pro děti do 3 let. Alergen: arašídy.
Skladování: Skladujte mimo sluneční záření, v suchu a při teplotě do 20 °C. Skladování v chladu a temnu prodlužuje trvanlivost výrobku.
No doping – výrobek neobsahuje žádnou látku ze Seznamu zakázaných látek Světového antidopingového kodexu. Výrobek neobsahuje konzervační látky, syntetická barviva ani geneticky modifikované suroviny.
Výrobce: STILL MASS s.r.o., Lieskovská cesta 468, 96221, Lieskovec, Slovensko.
Staráme se o vás!
Jak vybrat tu správnou tyčinku pro děti?
Je to jednoduché: obsah přírodních složek na prvním místě.
Ve složení nejsou složky: cukr, palmový tuk, alkohol, syntetické konzervační látky.
Poměr tuků, sacharidů, bílkovin v optimálním poměru a navíc vysoký obsah vlákniny. Výborná chuť, stravitelnost a obsah živin.
Při konzumaci dvou tyčinek denně přijmete cca 11 g vlákniny, což jsou skvělé hodnoty. To u běžných sladkostí nenajdete.
A to obsahuje naše novinka:
Happy Junior bar lemon
Datlová pasta: Datle jsou bohaté na draslík, vitamíny A, E, K, B1, B2, B3, B5, B9, měď, železo a hořčík. Datle jsou výborným zdrojem draslíku, důležitého pro udržení rovnováhy elektrolytů v buňkách a přenos nervových vzruchů. Sušené plody navíc obsahují železo, které pomáhá při přenosu kyslíku v krvi. Datle jsou jedinečný a rychlý zdroj energie pro lidský organismus.
Arašídová mouka: Arašídy jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, zdravé tuky a další důležité živiny. Mají nízký obsah sacharidů a nízký glykemický index (GI). Obsahují železo, vápník, draslík, sodík, hořčík, měď, selen, zinek, fosfor, mangan, omega-3, omega-6 mastné kyseliny, kyselinu listovou, kyselinu pantotenovou, vitamíny B a E.
Strouhaný kokos obsahuje minerály: železo, vápník, fosfor, hořčík, draslík, měď, mangan, zinek, sodík, omega-6 mastné kyseliny a vitamíny C a B, kyselinu listovou, kyselinu pantotenovou. Konzumace kokosu je vhodná při lámavosti vlasů, odvápnění kostí a nehtů, osteoporóze. Také při bolestech pohybového aparátu způsobených přetížením nebo zvýšeným svalovým napětím. Chia: semínka jsou bezlepková, bohatá na bílkoviny a prospěšné antioxidanty. Obsahují esenciální omega-3 mastné kyseliny a jsou výborným zdrojem minerálů jako železo, fosfor, mangan, vápník, sodík a draslík. Tyto minerály jsou důležité pro tvorbu mnoha enzymů a hormonů.
Chia semínka obsahují vitamíny A, B1, B2, B3, B9, B12, které hrají významnou roli ve vývoji těla, metabolismu, kardiovaskulární a nervové činnosti. Obsahují rozpustnou i nerozpustnou vlákninu. Mají vysoký obsah vápníku, který je nezbytný pro normální vývoj a fungování pohybového aparátu u dětí a sportovců. Po konzumaci chia zůstává organismus déle hydratovaný a sacharidy se uvolňují postupně, což umožňuje prodloužit výkon.
Inulin je dietní rozpustná vláknina, skládá se z oligo- a polysacharidů tvořených fruktózovými jednotkami navzájem spojenými vazbami ß-(2,1). Téměř každý fruktózový řetězec je zakončen glukózovou jednotkou. Je mírně enzymaticky hydrolyzován, aby se zvýšila rozpustnost. Používá se v mnoha potravinářských výrobcích a u spotřebitelů zdravé výživy. Umožňuje zlepšit nutriční profil potravin: přidáním vlákniny, nahrazením cukrů, snížením kalorické hodnoty a glykemického indexu. V tenkém střevě se nestráví, proto nezvyšuje hladinu glukózy v krvi a inzulínu. Má příjemnou chuť, zlepšuje aroma potravin např. jogurtů a má 30 % sladivost sacharózy. Lze ho použít jako náhradu cukru nebo glukózového sirupu. Je vhodný i pro diabetiky.