- Úvod
- >>
- Sportovní výživa
- >>
- Proteiny
- >>
- Syrovátkové proteiny
- >>
- Whey protein isolate instant 90%
- >>
- Whey protein isolate instant 90% 2 kg
- >>
- Whey Protein Isolate instant 90% 2kg - Natural
Zákazníci si také dokoupili
Specifikace produktu
Hmotnost | 2 kg |
---|
Více o produktu
Složení natural: Instantní syrovátkový proteinový izolát WPI 90 (mléko), vyrobený při nízké teplotě metodou CFM Cross-Flow Micro-filtration, emulgátor: slunečnicový lecitin (E322).
Výživové údaje v |
100 g |
25 g |
*RVH % |
Energetická hodnota |
1566 kJ (369 kcal) |
392 kJ (92 kcal) |
4,6 % |
Tuky |
1,5 g |
0,4 g |
0,6 % |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,3 g |
0,1 g |
0,5 % |
Sacharidy |
0,4 g |
0,1 g |
0,04 % |
z toho cukry |
0,4 g |
0,1 g |
0,1 % |
Vláknina |
0 g |
0 g |
** |
Bílkoviny |
87,1 g |
21,8 g |
43,6 % |
Sůl |
620 mg |
155 mg |
2,6 % |
Typický profil aminokyselin ve 100 g bílkovin:
Esenciální aminokyseliny: Isoleucin 6,2 g, Leucin 11 g, Lysin 9,5 g, Methionin 2,5 g, Fenylalanin 2,8 g, Threonin 7,2 g, Tryptofan 1,8 g, Valin 5,8 g Semiesenciální aminokyseliny: Histidin 1,5 g, Arginin 2,3 g Neesenciální aminokyseliny: Kyselina asparagová 8,4 g, Glutamin 18,5 g, Glycin 1,5 g, Alanin 5,6 g, Prolin 6,2 g, Serin 4,6 g, Tyrosin 2,8 g, Cystein 1,8 g
Použití a dávkování: Přípravek lze dávkovat po 25 g, a to ráno nalačno nebo 25 g ihned po tréninku. Doporučenou denní dávku rozmíchejte přibližně ve 150 ml vody. Použití s mlékem se nedoporučuje, protože se mění charakter výrobku i jeho vstřebatelnost.
Upozornění: Není vhodné pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Výrobek nesmí být používán jako náhrada pestré stravy. Doporučená denní dávka se nesmí překročit.
Alergeny: mléko.
Skladování: Uchovávejte mimo dosah dětí a slunečního záření, v suchu a při teplotě do 25 °C. Po odebrání potřebného množství obal ihned uzavřete.
No doping – výrobek neobsahuje žádnou látku ze Seznamu zakázaných látek Světového antidopingového kodexu. Výrobek neobsahuje konzervační látky ani geneticky modifikované suroviny.
Výrobce: STILL MASS s.r.o., Lieskovská cesta 468, 96221 Lieskovec, Slovensko.
Staráme se o vás!
1) Má vysoký podíl bílkovin (87,1 %), které pocházejí z nejkvalitnější syrovátky.
2) Obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, tedy aminokyseliny, které si lidský organismus nedokáže sám vytvářet (neboli „syntetizovat“) a musíme je přijímat výhradně stravou nebo doplňky stravy. Esenciální aminokyseliny tvoří až 60 % z celkového obsahu syrovátkové bílkoviny.
3) Má vysoký podíl rozvětvených, tzv. BCAA aminokyselin (valin, leucin a isoleucin), které spouští proces syntézy svalových bílkovin a urychlují regeneraci po náročném tréninku.
4) Je velmi dobrým zdrojem sirných aminokyselin (cystein a methionin), které pomáhají stabilizovat hladinu antioxidantů v těle, chránících DNA před škodlivými volnými radikály.
5) Má vysoký obsah aminokyselin argininu a lysinu, které se podílejí na stimulaci růstového hormonu. Růstový hormon podporuje růst svalové hmoty a snižování tělesného tuku.
6) Vyšší obsah aminokyseliny glutaminu napomáhá doplňování energetických zásob ve svalech a v játrech ve formě glykogenu a zároveň podporuje celkovou imunitní reakci organismu.
7) V neposlední řadě představuje také zdroj vápníku, a tím chrání kosti před jejich řídnutím.
8) Neobsahuje žádné konzervační látky, které by snižovaly jeho kvalitu. Díky tomu je velmi dobře stravitelný, nezatěžuje žaludek a nezpůsobuje žádné trávicí potíže.
9) Je nedenaturovaný, což znamená, že při výrobním procesu byla použita metoda CFM Cross-Flow Micro-filtration při nízké teplotě, a tím si protein zachovává svou přirozenou biologickou hodnotu a nemění své biologické vlastnosti.
10) Je v instantní formě, velmi dobře se rozpouští (i ve studené vodě).
Whey 90 instant je vhodný pro každého, kdo usiluje o růst svalové hmoty, ale také v rámci různých dietních programů, kde pomáhá udržet svalovou hmotu a urychluje regeneraci. Je vhodný nejen pro aktivní a rekreační sportovce, ale i pro běžné osoby se zvýšenou fyzickou aktivitou, které potřebují doplnit svůj denní příjem bílkovin.
Zdroje:
Bin, P., et al. 2017. Oxidation resistance of the sulfur amino acids: methionine and cysteine. Biomed Research International, 1-6.
Frestedt, J. L., et al. 2008. A whey-protein supplement increases fat loss and spares lean muscle in obese subjects: a randomized human clinical study. Nutr Metab. 5:8.
Chromiak, J. A. and Antonio J. 2002. Use of amino acids as growth hormone-releasing agents by athletes. Nutrition 18:657-661.
Miller, G. D., et al. 2000. Handbook of dairy foods and nutrition. CRC Press.
Pasin, G. and Miller, S. L. 2000. U.S. Whey products and sports nutrition. Application monograph. U.S. Dairy export Council, 1-8.
Van Hall, G., et al. 2000. The effect of free glutamine and peptide ingestion on the rate of muscle glycogen resynthesis in man. In J Sports Med. 21(1):25-30.
Zaman, Ch. and Lin, K. 2007. A review of the importance of amino acids in sports performance. Immune System Management, 1-63.