- Úvod
- >>
- Sportovní výživa
- >>
- Aminokyseliny
- >>
- Aminokyselina BCAA 2:1:1 instant
- >>
- BCAA 2:1:1 caps
- >>
- BCAA 2:1:1 Instant - 140 Caps
Zákazníci si také dokoupili
Specifikace produktu
Hmotnost | 0,129 kg |
---|
Více o produktu
Složení: BCAA 2:1:1 instant 775 mg (L-Leucin, L-Isoleucin, L-Valin, emulgátor: sojový lecitin), želatinová kapsle, protispékavé látky (stearan hořečnatý, oxid křemičitý).
Výživová hodnota v | 4 kapsle | RHP% |
Energetická hodnota | 52,7 kJ / 12,4 kcal | 0,6% |
Tuky | 0 g | 0% |
z toho nasycené | 0 g | 0% |
Sacharidy | 0 g | 0% |
z toho cukry | 0 g | 0% |
Bílkoviny | 3,1 g | 6,2% |
Sůl | 0 g | 0% |
L-Leucin | 1550 mg | ** |
L-Isoleucin | 775 mg | ** |
L-Valin | 775 mg | ** |
BCAA 2:1:1 celkem | 3100 mg | ** |
*RHP - Referenční hodnota příjmu. Referenční příjem průměrného dospělého (8400 kJ / 2000 kcal) **RHP není stanovena.
Použití a dávkování: Doporučenou dávku 4 kapsle zapijte dostatečným množstvím tekutiny. Vhodné užívat ráno nalačno, před nebo po fyzické zátěži.
Upozornění: Není vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Doporučená denní dávka se nesmí překročit. Výrobek neslouží jako náhrada pestré stravy. Alergen: Sója (sojový lecitin).
Skladování: Uchovávejte mimo dosah dětí a slunečního záření, v suchu a při teplotě do 25 °C. Po odebrání potřebného množství obal ihned uzavřete.
No doping – výrobek neobsahuje žádnou látku ze Seznamu zakázaných látek Světového Antidopingového kodexu. Výrobek neobsahuje konzervační látky a geneticky modifikované suroviny.
Výrobce: STILL MASS s.r.o., Lieskovská cesta 468, Zvolen-Lieskovec, 962 21, Slovensko.
Staráme se o vás!
1) Všechny aminokyseliny (včetně BCAA) jsou základní jednotkou pro tvorbu bílkovin a ty představují základní stavební kámen všech tkání, včetně svalových vláken. BCAA tvoří až třetinu svalových bílkovin.
2) BCAA se metabolizují přímo ve svalech a ne v játrech, kde zahajují proces syntézy bílkovin. Přednostně se využívají jako stavební jednotka, ale za určitých podmínek také jako palivo poskytující pracujícím svalům energii.
3) Mají antikatabolický efekt, pomáhají udržet svalovou hmotu hlavně při omezeném kalorickém příjmu a v rámci vysoce intenzivních tréninků.
4) Omezují tvorbu kyseliny mléčné v pracujícím svalu, čímž umožňují prodloužit sportovní výkon, zvládnout intenzivnější tréninky a urychlit regeneraci. Zároveň zvyšují vytrvalost při rychlostních a vytrvalostních sportovních aktivitách.
5) BCAA se užívají hlavně v okolí tréninku, protože právě v tomto období potřebuje pracující sval stavební kameny a v kalorickém deficitu i okamžitý zdroj energie (v případě, že tělo disponuje nedostatkem sacharidů a tuků). Po tréninku je zase potřeba opravit „potrhaná“ svalová vlákna a snížit tvorbu kyseliny mléčné. V období bez fyzické zátěže je vhodné užívat BCAA ráno po probuzení a večer před spaním.
6) Poměr BCAA vždy vyjadřuje kolik procent leucinu, isoleucinu a valinu je zastoupeno v produktu. BCAA 2:1:1 Instant ve verzi natural obsahují přibližně 46 % leucinu, 23 % isoleucinu a 23 % valinu. V ochucených verzích je toto procento o něco nižší kvůli obsahu jiných pomocných látek, sladidel, aromat apod. Leucin je nejvíce anabolická aminokyselina a jeho denní spotřeba je pro lidské tělo nejvyšší, proto je zastoupen v největším množství.
7) Jsou v instantní formě, což znamená, že jsou velmi dobře rozpustné (i ve studené vodě).
BCAA jsou vhodné do suplementace jakékoli sportovní aktivity (silové, vytrvalostní, rychlostní, silově-vytrvalostní sporty atd.). Jsou vhodné pro velmi aktivní a soutěžní sportovce, ale i pro rekreační sportovce (ochraňují svalovou hmotu a urychlují regeneraci).
Zdroje:
1) Matsumoto, K. et al. 2009. Branched-chain amino acid supplementation increases the lactate threshold during an incremental exercise test in trained individuals. J Nutr Sci Vitaminol. 55(1):52-58.
2) Pasin, G. and Miller, S. L. 2000. U.S. Whey products and sports nutrition. Application monograph. U.S. Dairy export Council, 1-8.
3) Shimomura, Y. et al. 2004. Exercise promotes BCAA catabolism: effects of BCAA supplementation on skeletal muscle during exercise. J Nutr. 134(6 Suppl):1583S.
4) Wolfe, R. R. 2017. Branched-chain amino acids and muscle protein synthesis in humans: myth or reality? J Int Soc Sports Nutr. 14:30.
5) Zaman, Ch. and Lin, K. 2007. A review of the importance of amino acids in sports performance. Immune System Management, 1-63.