- Úvod
- >>
- Sportovní výživa
- >>
- Aminokyseliny
- >>
- Aminokyselina BCAA 2:1:1 instant
- >>
- BCAA 2:1:1 instant 1kg
- >>
- BCAA 2:1:1 Instant 1kg - Natural
Zákazníci si také dokoupili
Specifikace produktu
Hmotnost | 1 kg |
---|
Více o produktu
Složení: natural: BCAA 2:1:1 instant (L-Leucin, L-Isoleucin, L-Valin v poměru 2:1:1), emulgátor: sójový lecitin (E322).
Výživové hodnoty v | 100 g | 2 g | *RVH % |
Energie | 1579 kJ (371,5 kcal) | 31,6 kJ (7,43 kcal) | 0,37 % |
Tuky | 0 g | 0 g | 0 % |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g | 0 g | 0 % |
Sacharidy | 0 g | 0 g | 0 % |
z toho cukry | 0 g | 0 g | 0 % |
Vláknina | 0 g | 0 g | ** |
Bílkoviny | 92,9 g | 1,858 g | 3,71 % |
Sůl | 0 g | 0 g | 0 % |
BCAA 2:1:1 instant | 92,9 g | 1,858 g | ** |
No doping – výrobek neobsahuje žádnou látku ze Seznamu zakázaných látek Světového antidopingového kodexu. Výrobek neobsahuje geneticky modifikované suroviny.
Použití a dávkování: Doporučená dávka je 2×2 g. Při užití nalačno alespoň půl hodiny před jídlem může výrobek vyvolat hypoglykemii – zvýšenou tvorbu inzulínu. Nejvhodnější doba užití je ráno před jídlem nebo na konci fyzické zátěže či stresu. Pro doplnění větvených aminokyselin bez požadavku na tvorbu inzulínu lze přípravek užívat kdykoliv během dne, a to po jídle.
Upozornění: Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy, osoby bez zvýšené tělesné nebo duševní zátěže. Opatrnost je nutná u osob se sklonem k hypoglykemii nebo při omezeném příjmu sacharidů, zejména při vyšších dávkách. Doporučená denní dávka se nesmí překročit. Výrobek nesmí být používán jako náhrada pestré stravy.
Alergen: Sója – sójový lecitin
Skladování: Uchovávejte mimo dosah dětí a slunečního záření, v suchu a při teplotě do 25 °C. Po odebrání potřebného množství obal ihned uzavřete. Skladování v chladu a temnu prodlužuje trvanlivost výrobku.
Výrobce: STILL MASS s.r.o., Lieskovská cesta 468, 962 21, Lieskovec
Staráme se o vás!
1) Všechny aminokyseliny (včetně BCAA) jsou základní jednotkou pro tvorbu bílkovin a ty představují základní stavební kámen všech tkání, včetně svalových vláken. BCAA tvoří až třetinu svalových bílkovin.
2) BCAA se metabolizují přímo ve svalech a ne v játrech, kde zahajují proces syntézy bílkovin. Přednostně se využívají jako stavební jednotka, ale za určitých podmínek také jako palivo poskytující pracujícím svalům energii.
3) Mají antikatabolický efekt, pomáhají udržet svalovou hmotu hlavně při omezeném kalorickém příjmu a v rámci vysoce intenzivních tréninků.
4) Omezují tvorbu kyseliny mléčné v pracujícím svalu, čímž umožňují prodloužit sportovní výkon, zvládnout intenzivnější tréninky a urychlit regeneraci. Zároveň zvyšují vytrvalost při rychlostních a vytrvalostních sportovních aktivitách.
5) BCAA se užívají hlavně v okolí tréninku, protože právě v tomto období potřebuje pracující sval stavební kameny a v kalorickém deficitu i okamžitý zdroj energie (v případě, že tělo disponuje nedostatkem sacharidů a tuků). Po tréninku je zase potřeba opravit „potrhaná“ svalová vlákna a snížit tvorbu kyseliny mléčné. V období bez fyzické zátěže je vhodné užívat BCAA ráno po probuzení a večer před spaním.
6) Poměr BCAA vždy vyjadřuje kolik procent leucinu, isoleucinu a valinu je zastoupeno v produktu. BCAA 2:1:1 Instant ve verzi natural obsahují přibližně 46 % leucinu, 23 % isoleucinu a 23 % valinu. V ochucených verzích je toto procento o něco nižší kvůli obsahu jiných pomocných látek, sladidel, aromat apod. Leucin je nejvíce anabolická aminokyselina a jeho denní spotřeba je pro lidské tělo nejvyšší, proto je zastoupen v největším množství.
7) Jsou v instantní formě, což znamená, že jsou velmi dobře rozpustné (i ve studené vodě).
BCAA jsou vhodné do suplementace jakékoli sportovní aktivity (silové, vytrvalostní, rychlostní, silově-vytrvalostní sporty atd.). Jsou vhodné pro velmi aktivní a soutěžní sportovce, ale i pro rekreační sportovce (ochraňují svalovou hmotu a urychlují regeneraci).
Zdroje:
1) Matsumoto, K. et al. 2009. Branched-chain amino acid supplementation increases the lactate threshold during an incremental exercise test in trained individuals. J Nutr Sci Vitaminol. 55(1):52-58.
2) Pasin, G. and Miller, S. L. 2000. U.S. Whey products and sports nutrition. Application monograph. U.S. Dairy export Council, 1-8.
3) Shimomura, Y. et al. 2004. Exercise promotes BCAA catabolism: effects of BCAA supplementation on skeletal muscle during exercise. J Nutr. 134(6 Suppl):1583S.
4) Wolfe, R. R. 2017. Branched-chain amino acids and muscle protein synthesis in humans: myth or reality? J Int Soc Sports Nutr. 14:30.
5) Zaman, Ch. and Lin, K. 2007. A review of the importance of amino acids in sports performance. Immune System Management, 1-63.