- Úvod
- >>
- Sportovní výživa
- >>
- Proteiny
- >>
- Veganské proteiny
- >>
- Fava Bean protein
- >>
- Fava Bean protein 1kg
- >>
- Fava Bean protein isolate 90% 1kg - Banán
Zákazníci si také dokoupili
Specifikace produktu
Hmotnost | 1 kg |
---|
Více o produktu
Složení (banán): Fazolový proteinový izolát 90 %, přírodní aroma, sladidlo: sukralóza.
Výživové hodnoty v |
100 g |
25 g |
*RVH% |
Energie |
1522 kJ |
380 kJ |
4,5 % |
Tuky |
0,3 g |
0,1 g |
0,15 % |
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,1 g |
0,03 g |
0,15 % |
Sacharidy |
4,7 g |
1,2 g |
0,45 % |
z toho cukry |
1,4 g |
0,35 g |
0,4 % |
Vláknina |
3,4 g |
0,85 g |
** |
Bílkoviny |
82,6 g |
20,7 g |
41,4 % |
Sůl |
490 mg |
122 mg |
2 % |
Ca (Vápník) |
118 mg |
30 mg |
3,75 % |
K (Draslík) |
1960 mg |
490 mg |
24,5 % |
Fe (Železo) |
13,7 mg |
3,4 mg |
24,3 % |
Typický profil aminokyselin ve 100 g proteinu: L-Alanin – 3,9 g, L-Arginin – 8,3 g, Kyselina asparagová – 10,1 g, L-Cystein – 1 g, Kyselina glutamová – 15,4 g, Glycin – 3,7 g, L-Histidin – 2,4 g, L-Isoleucin – 4,1 g, L-Leucin – 7,3 g, L-Lysin – 6,2 g, L-Methionin – 0,7 g, L-Fenylalanin – 4 g, L-Prolin – 4 g, L-Serin – 4,5 g, L-Threonin – 3,3 g, L-Tryptofan – 0,8 g, L-Tyrosin – 3,4 g, L-Valin – 4,4 g
Sůl je v potravině obsažena výhradně v důsledku přirozeně se vyskytujícího sodíku.
Referenční příjem průměrného dospělého (8400 kJ/2000 kcal)
*RVH – referenční výživová hodnota
**RVH – není stanovena
Použití a dávkování: Přípravek lze dávkovat po 25 g ráno nalačno nebo 25 g 30 minut po tréninku. Doporučenou denní dávku rozmíchejte přibližně ve 3 dl vody. Použití s mlékem se nedoporučuje, protože se mění charakter výrobku i jeho vstřebatelnost.
Upozornění: Není určeno pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy. Výrobek nesmí být používán jako náhrada pestré stravy. Doporučená denní dávka se nesmí překročit.
Skladování: Uchovávejte mimo sluneční záření, v suchu a při teplotě do 25 °C. Po odebrání potřebného množství obal ihned uzavřete.
No doping – výrobek neobsahuje žádnou látku ze seznamu zakázaných látek Světového antidopingového kodexu. Výrobek neobsahuje konzervační látky ani geneticky modifikované suroviny.
Výrobce: STILL MASS s.r.o., Lieskovská cesta 468, 962 21, Lieskovec
Staráme se o vás!
Výroba našeho izolátu z bobů Fava probíhá výhradně v západní Evropě, boby jsou bez GMO a pěstují se šetrně ke klimatu – s omezenou spotřebou vody, efektivní fixací dusíku a velmi nízkou uhlíkovou stopou. Pomocí patentované extrakční technologie se proteinový izolát z favy vyrábí jako šedobílý prášek s jedinečnou kombinací vlastností, včetně neutrální chuti, vysoké rozpustnosti a dobré nutriční hodnoty. Je velmi vhodný jako funkční proteinová složka v produktech, jako jsou alternativy mléčných výrobků, funkční nápoje, veganské zmrzliny a dresinky s dobrým nutričním profilem. Fava protein poskytuje všechny esenciální aminokyseliny podobně jako hrachový protein, takže se hodí i pro budování svalové hmoty a regeneraci.
Hlavní výhody Fava proteinu:
- Neutrální krémová chuť, která neovlivňuje chuť jídel a nápojů
- Vysoký obsah bílkovin
- Vynikající aminokyselinový profil
- Snadná rozpustnost v nápojích a jídlech
- Vhodný pro vegany a vegetariány
- Neobsahuje alergeny
- Obsahuje vlákninu, hořčík a vitamín B6
- Nízký obsah tuku a kalorií
Proč je Fava protein lepší než jiné proteiny?
Na rozdíl od konopného či rýžového proteinu není Fava protein hořký ani pískovitý a má lepší profil esenciálních aminokyselin. Ve srovnání se sójovým proteinem neobsahuje alergeny ani fytoestrogeny. Oproti syrovátkovému proteinu je vhodný také pro vegany a lidi s intolerancemi.